4 Temmuz 2009 Cumartesi

Nurettin Topçu ve Millet Görüşü

Nurettin Topçu, “Ana soyuna dışarıdan karışanların onun geçmişine ve geleceğine ait mesuliyetler sahip olmadıkları için” millet hayatı açısından bozucu etkide bulunduklarını söylüyor.
Topçu, yabancıların milleti bozucu etkisine Osmanlı Devleti’nden örnek veriyor.
‘Bu yabancılar köylü olmadıklarından ve yalnız devlet mevkileri için büyük şehirlere barınmış bulunduklarından kolaylıkla devlet idaresini aldılar’
Bu noktada Osmanlı Devlet idaresinde büyük yer tutmuş Arap kökenli Ulemayı hatırlatmak yerinde olacaktır.
Türk İslam Anlayışının ve Türk Kültürünün yozlaşması ve Anadolu’da Türk katliamlarının ve mezhep savaşları; Arap kökenli yönetici ve şeyhülislamların ve Osmanlı Yönetimine sızması ve Arap Anlayış ve Kültürünün, Türk Devlet Yönetiminde etkin olmasıyla başlamıştır.

Nurettin Topçu, Irkın korunulması gerektiğini şu şekilde ifade etmiştir.

“Bugün bir milletin içinde birçok soylardan insanların karıştığını görüyoruz. Bazı yerlerde milletin ana soyuna dışardan karışanlar onun geçmiş ve geleceğine ait mesuliyetlere sahip olmadıkları için hayatını her sahada zehirleyici tesir yapıyorlar. O millete felâket getiriyorlar.”

Evrensel sorumluluk ve insanlığın kurtuluşu gibi öğeler
Ancak Topçu’nun Irkçılık ve Milliyetçilik anlayışını, Batı tarzı bir Emperyalizm içermiyordu. Tersine savunmacı bir temel üzerine kurulmuştu.

Nurettin Topçu’nun Irkçılığı ve Milliyetçiliği, “Evrensel sorumluluk ve İnsanlığın kurtuluşu” gibi öğelerden bağımsız düşünülemez.